***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! Ген. Атанасов: Всичко приключва днес. Петков: Връщаме папката празна. Край на издирването на тела в Москва

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 27 март   

 

Всичко ще завърши през днешния ден в 15 часа, сподели в ефира на утринния блок на Българска национална телевизия ген. Атанас Атанасов, съпредседател на „ Демократична България “ (ДБ).

Той осведоми, че управленията на Продължаваме промяната и Демократична България, дружно с акад. Николай Денков ще отидат при президента Румен Радев и ще върнат досието празна незабавно, тъй като през вчерашния ден от ГЕРБ-СДС изрично през вчерашния ден са отказали да водят договаряния с тях. 

***

„ Акад. Денков ще вземе досието от президента. Ще бъдем дружно с другите водачи “. 

Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната " Кирил Петков в ефира на БТВ.

Той бе безапелационен, че ще върнат досието на президента празна. 

„ Това, което се видя през вчерашния ден, бе последният ни опит да си спазим ангажимента. И беше отритнат от ГЕРБ. Отиваме и връщаме досието празна. В третия мандат няма смисъл. Само „ Възраждане " да си създадат пиар, уточни Петков.

***

„ Крайно несериозно е да се измества фокусът върху афектирани и наранени, когато става дума за образуване на държавно управление. 

Внасянето на проектокабинет с министри, които не бяха запитани, беше безспорна провокация и казус. 

България стана за смях пред европейските си сътрудници “. 

***

„ Днес мога да направя съответно заричане, че ще има нужното нарастване и ще се извърши груповият трудов контракт “. 

Това разгласи на брифинг кметът на София Васил Терзиев във връзка митинга на работещите в общинското опазване на здравето с искане за нарастване на възнагражденията, който се състоя през вчерашния ден. Това нарастване ще се случи от 1 април, посочи той.

***

„ От една седмица се следи опит на Движение за права и свободи и ГЕРБ да саботират активността на краткотрайната комисия за проучване на случая с Нотариуса. 

Причините за това са ясни. 

Те се дължат на събитието, че се събраха много обстоятелства, изясниха се задоволително доста условия, които обективно и разумно доведоха до разширение на предмета на проучването на комисията. Фактите насочват към по-високи равнища “.

***

Най-известният българският актуален публицист в интернационален проект Георги Господинов даде изявление за испанското издание El Confidencial във връзка излизането на книгата му „ Контрабандистът на истории “ на испанския пазар. 

В диалога си с Ирене Веласко носителят на влиятелната премия „ Букър “ за 2023 година приказва както за литературата, по този начин и за настоящи тематики като съветската инвазия в Украйна и политическата конюнктура в България.

***

Хиляди унгарци нощес стачкуваха в Будапеща против държавното управление на десния популистки министър председател Виктор Орбан, съобщи ДПА.

Протестът бе провокиран от обвинявания във взимане на подкупи и корупция, отправени против членове на държавното управление.

Демонстрацията беше проведена от Петер Мадяр – някогашният брачен партньор на някогашната министърка на правораздаването Юдит Варга. Мадяр назовава Орбан „ началник на мафиотската страна ".

***

Край на издирвателните интервенции след атентата в концертна зала край Москва.

От съветското Министерство на изключителните обстановки оповестиха, че няма повече затрупани под отломките на залата и приключват избавителните интервенции.

***

Британският музей се обърна към съда против някогашен организатор, за който се твърди, че е откраднал стотици артефакти от сбирките му и ги е предложил за продажба онлайн, оповестява ekathimerini.com, представени от БТВ. 

Музеят съди Питър Хигс, който е уволнен през юли 2023 година, откакто е открита неналичието на повече от 1800 предмета.

Адвокатите на музея настояват, че Хигс е " злоупотребил с доверието си ", с цел да открадне антични скъпоценни камъни, златни бижута и други експонати от хранилищата в продължение на десетилетие. Съдията от Върховния съд.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР